Laddercompetitie

19 maart 2021


Beste allen,

Wil je vaker spelen tegen anderen? Mis je het spelen van wedstrijden? Dan is dit je/jullie kans. Per heden hebben we het mogelijk gemaakt om binnen een zogenaamde laddercompetitie onderlinge wedstrijden te gaan spelen waardoor je kunt gaan stijgen (of dalen) op de ladder. Dit is zowel mogelijk voor de enkel als dubbel (in de dubbel doe je dit met een vaste dubbelpartner). Vanaf vandaag kan iedereen zich hiervoor inschrijven en als er dan inschrijvingen zijn kun je ook beginnen met elkaar uitdagen. Wie staat er aan het einde van het jaar bovenaan de ladder? Welk dubbel mag zich laten kronen? Het is mogelijk om tegen iedereen te spelen die zich aanmeldt. Let wel dit is voor ons ook nieuw, dus alle feedback is welkom. En andere varianten van laddercompetities zijn ook mogelijk, als u daar ideeën over heeft neem vooral contact op met [email protected]

 

Wat is een laddercompetitie?
De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder.

De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend gericht is op leden van de vereniging en er zijn géén kosten aan verbonden. De leden worden bij aanmelding van de laddercompetitie op volgorde van speelsterktes ingedeeld, met dus de sterkste bovenaan en vervolgens alfabetisch op achternaam.

Als je uitgedaagd wordt om een wedstrijd te spelen, moet de wedstrijd starten binnen 7 dagen na uitdagen. Je kunt tot 10 tredes hoger uitdagen.

Laddercompetitie: hoe schrijf je jezelf in?
Leden kunnen zelf inschrijven door in te loggen in de ClubApp. Bij ‘beschikbaar’ zie je de laddercompetities waar je jezelf kan inschrijven door deze te selecteren. Als je deze selecteert, zie je de nodige speelsterkte, leeftijd, ranglijst en welke wedstrijden er zijn gespeeld.

Let op als je mee wilt doen zul je jezelf (en je eventuele partner als je gaat dubbelen) dus moeten aanmelden. Zie daarvoor bijgevoegde schermafbeeldingen. Ook achter de inlog van de website kun je dit doen.

Nadat je jezelf hebt ingeschreven, komt deze competitie te staan bij ‘mijn competities’. Hier kun je aan de slag gaan met uitdagen op het moment dat de laddercompetitie start. Door op ‘uitdaging’ te klikken bij een lid, kun je een bericht sturen en een voorgestelde datum van de competitie (het is mogelijk om meerdere opties te versturen).

Zodra je zo’n uitdaging ontvangt, kun je zelf via de app deze accepteren door op ‘uitdaging details’ te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of om een andere datum/tijd voor te stellen. De uitgedaagde krijgt de uitdaging binnen, na deze geaccepteerd te hebben en een datum geprikt, dienen zij nog wel een baan te reserveren en kan er worden gespeeld binnen 7 dagen na het uitdagen. Mocht de afgesproken datum voor 1 of beide spelers tóch niet uitkomen,
kunnen zij contact opnemen met de beheerders van de laddercompetitie via [email protected] en kan de beheerder de datum wijzigen.

Hoe voer je de eindstand in?
Na het spelen van de wedstrijden dient de uitslag ingevoerd te worden. Dit kan gedaan worden door zowel de uitdager of de uitgedaagde in de ClubApp. De ander dient altijd na het invullen de uitslag nog te bevestigen!

Plek op de ladder
Nadat de wedstrijd is gespeeld is er een winnaar uitgekomen. Dit kan na 1 wedstrijd, maar dat kan ook door het toevoegen van een extra set. Als de uitslagen zijn ingevoerd en goedgekeurd, rekent het systeem de nieuwe plekken op de ladder uit en voert dit direct door.

Nieuwscategorieën Nieuws


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen