Jeugd

JEUGD

Tennis is groot in Nederland. Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen zijn die tennissen? Dat tennis zo populair is komt door veel mooie aspecten; tennis is gezellig, je speelt waar en wanneer jij wilt, het biedt voldoende uitdaging en het is ook nog eens de gezondste sport. Door te tennissen ontmoeten kinderen steeds weer nieuwe kinderen.

Tenniskids en junioren

Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren.

Er ontstaat steeds er meer enthousiasme en aanwas voor de (jongste) jeugd. We zijn op zoek naar nog meer liefhebbers, zie hierbij de oproep van Diede en Saar via bijgevoegd filmpje.

TENNISKIDS

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2021 t/m 31 december 2021.

Kleuren en leeftijden

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen. Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen.

Tenniskids Blauw

In deze eerste fase maken kinderen kennis met de basis van tennis. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij hun eerste bal-en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van een kind.

Tenniskids Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen die tennissen in Rood doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen korte wedstrijden. Er wordt in Tenniskids Rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (5,5x11 meter).

Tenniskids Oranje

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. Kinderen in deze fase zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, net als de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden langer en het competitietennis speelt een belangrijkere rol. Er wordt in Tenniskids Groen gespeeld met een groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan.

Junioren

Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.

Tennis Alles-in-1

Het behoud van jeugdleden is ook voor onze tennisvereniging één van de grootste uitdagingen. Een derde van de jeugdleden haakt na twee jaar af. We onderzoeken of Tennis Alles-in-1 een mooie aanvulling kan zijn op het huidige aanbod. Dit pakket betekent dat lidmaatschap en deelname aan de competitie onderdeel zijn van één pakket, een kind zit dan niet langer op tennisles maar op tennis.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem contact op met Michiel Huijgen [email protected] of meld uw kind direct aan via Lid worden

Uiteraard zijn we afhankelijk van voldoende animo en lesmogelijkheden gaan altijd in overleg met de trainer(s).